WandaVision începe "cea de-a patra fază" a universului cinematografic Marvel. Iniţial, prequelul cu Black Widow trebuia să facă lucrul ascesta, dar cum situaţia pandemică nu a permis cinematografelor să funcţioneze în ritmul normal, filmul a fost amânat până pe 9 iulie, Marvel concentrându-se momentan pe producţii de seriale ce au legătură şi continuă atât povestea începută în filme, dar şi dezvoltând mai bine personajele secundare.
Cu toate acestea, ideea de a avea mai multe seriale Marvel a pornit în urmă cu câţiva ani. După succesul unora dintre ele, precum ar fi Daredevil, făcut în parteneriat cu Netflix, Disney şi-a recăpătat licenţa şi a decis că ar fi timpul să îşi facă propriile lor seriale, în locul unora făcute de alte case de producţie ce nu îşi au existenţa în universul lor principal.
Pe când Disney+ prezenta grila de producţii ce aveau să vină odată cu platforma, printre ele se numărau atât WandaVision, cât şi Falcon and the Winter Soldier, Loki şi She-Hulk. Desigur, între timp au fost anunţate mult mai multe, dar numai patru au fost lansate momentan: WandaVision şi Falcon and the Winter Soldier, Loki şi What if?
WandaVision urmăreşte povestea Wandei Maximoff după evenimentele din Avengers: Endgame. Încă devastată după pierderea lui Vision, Wanda ia sub control o suburbie pe care o remodelează folosindu-şi puterile după bunul ei plac. O lume perfectă în care dragostea ei, Vision, încă este în viaţă şi în care sunt căsătoriţi. Felul unic prin care creatorii seriei au reuşit să spună povestea deosebeşte serialul de restul filmelor Marvel de până acum. Acţiunea bombastică fiind înlocuită cu misterul şi suspansul fiecărui episod, dar şi umorul specific sitcomurilor – fiind schimbat şi el de la episod la episod, în funcţie de decada în care are loc acţiunea.
WandaVision s-a inspirat şi din "Pleasantville" prin lumea anilor '50, specifică unui sitcom, care prinde culoare pe parcurs. Spre deosebire de Pleasantville, însă, WandaVision duce conceptul mai departe, schimbând decada cu fiecare episod. Însă, nu numai îmbrăcămintea şi felul în care e decorat platoul sunt schimbate, ci şi felul în care directorul de imagine se foloseşte de estetica vizuală, despre care voi vorbi în amănunt la capitolul imaginii.
Continuarea cronicii poate fi citită în revista Famost, urmând linkul de mai jos:
Social Media
Articole recente
Ultimele comentarii
Valentin Goran on Westworld (sezonul 1)
Valentin Goran on Westworld (sezonul 1)
Andreea Giuroiu on Westworld (sezonul 1)
Adrian Chifu on Westworld (sezonul 1)
Valentin Goran on Westworld (sezonul 1)
Categorii
